St. Lawrence University – Johnson Hall of Science *

Location:Canton, NY
Architect:Croxton Collaborative Architects
Client:St. Lawrence University
Property:University - Lab & Healthcare
LEED:LEED Gold
Size:130000

The Johnson Hall of Science building includes research and teaching laboratories, conference rooms, offices, and informal student spaces.  The building was projected to save about 30 percent regulated energy cost vs. ASHRAE 90.1-1999.  A system of louvers allows in daylight while protecting from glare.  Vidaris professionals analyzed the energy use and daylighting strategies for the building, in support of Croxton Collaborative Architects and Kling Stubbins.  NYSERDA co-funded the work.  Much of the work was performed when Vidaris professionals were the Energy/Green/Commissioning group of another company.

« Return to Projects