Project
New York Times Headquarters *
Location: New York, NY
Architect: Renzo Piano Building Workshop and FXFOWLE Architects
Client: Joint Venture of: The New York TimesCompany Forest City Ratner Companies
Services: Energy
Property: Commercial
Size: 1.43 million
The Renzo Piano Building Workshop designed the building, in collaboration with Fox & Fowle Architects (AOR).  The building's curtain wall has tubes placed outside the cladding to create a lace-like appearance.  The interiors have daylight-responsive shading and light fixtures, designed with input from Lawrence Berkeley Laboratory.  Extensive energy and three-dimensional heat flow analyses were performed by the Energy/Green/Commissioning group of another company.  This group later became a part of Vidaris.  The work was cofunded by the New York State Energy Research & Development Authority.