Project
Copley Place
Location: Boston, MA
Architect: Elkus Manfredi Architects
Client: Elkus Manfredi Architects
Services: Energy
Green
Exterior Wall
Roofing
Monitoring
Property: Commercial
Residential
Size: 774,000
The design of the project is comprised of two components: a residential component built on top of a retail base. The retail base extends the current Copley Place retail base out into the plaza at Stuart and Dartmouth Streets and includes new restaurant space. This active retail façade will consist of transparent glass, behind which a welcoming new interior winter garden will draw pedestrians into a multi-story atrium connected to the existing main retail galleries. Building out into the plaza also allows the expansion of Neiman Marcus without interfering with current operations while the expansion is underway. The residential component is designed with a slender massing, providing smaller upper level floor-plates that are well suited for residential use.